SMOKING Y AUXILI

07/06/2016

Smoking
 
 
Amb Nòmades, Smoking Souls fan un pas de gegant. Melodies que apunten a les emocions. Guitarres que trenquen els murs de la desil·lusió. Lletres que reconstrueixen l'èpica del dia a dia. Un disc en què demostren perquè són el que ja són.
El creixement d'Smoking Souls soprén, però té unes arreles profundes. Són representants d'una generació de joves que des de menuts han explorats els territoris ocults de la música. Joves crescuts als temps de la incertesa però que l'han après a guanyar-la a colp de cançó. Ho han mamat als paisatges de la seua Marina Alta. La terra en què han germinat bona part de l'escena musical del País Valencià. Amb Mark Dasousa als controls, els Smoking Souls han sabut exprèmer aquesta essència. Però amb formes i inquietuds pròpies.
Els seus directes en són una prova. Les cançons naixen de dins i l'allau sonora crea una atmosfera única. Autenticitat, humilitat i honestedad en majúscules. I pura adrenalina. Unes sensacions que han corregut de boca a orella fins a convertir-los en una referència emergent de la nostra música. Aprenent i creixent cada dia. Perquè ells són ells: Smoking Souls. Nòmades dels nostre temps. Nòmades vencent la por.
Xavi Sarrià.
 
 
 
 
 
 
 AUXILI
 
La banda formada per 9 músics valencians de for- mació musical diversa i amb un marcat estil reggae. En 2009 graven el seu primer disc ‘Existirem…’ que, tot i la falta d’experiència, suposa els inicis d’un grup de joves que comença a explorar en els camps de la compo- sició musical.
Després d’uns canvis en la seua formació, en 2013 AU- XILI salta fort a l’escena musical amb el llançament del seu ‘segon’ disc Dolç Atac, tota una declaració d’in- tencions. Un projecte gravat, mesclat i produït per Sam Ferrer a WZ Estudi, la segona casa dels AUXILI. En aquest treball es donen a conèixer amb el seu pri- mer senzill ‘Abismes’ on destaca la col·laboració im- prescindible del vocalista Àlex Seguí, de la Gossa Sor- da. També trobem les col·laboracions de Julio i Senka de La Raíz a la cançó ‘Rude Girl’ i de grans amics com Pau i Joan de Tashkenti, entre altres.
Amb més de 70 concerts a les seus esquenes en menys de 2 anys, AUXILI ha recorregut el País Valencià de nord a sud, segueix ampliant el ventall d’escenaris al Principat i cada cop sumen més adeptes a la resta de l’estat espanyol. Tota aquesta trajectòria els ha valgut per incorporar-se a cartells de festivals com el Roto- tom Sunsplash, Fira de la Mediterrània de Manresa, Festival Diània, Vinya Rock, Festivern, Marea Rock, Feslloch, Acampada Jove,…
El seu directe renovat ofereix dosis de lluita, festa, alegria i disbauxa. La connexió amb el públic i la seua posada en escena han esdevingut les millors ferra- mentes per consolidar el projecte entre la crítica i els seus seguidors.
Actualment es troben immersos en la presentació del seu tercer treball anomenat Instants Cremant, editat baix el segell de Propagada Pel Fet i gravat, mesclat i produït per Sam Ferrer a WZ Estudi. Un disc més per- sonal. Íntim. Positiu. Versàtil. Deu cançons on trobem lletres basades en diferents moments i estats d’ànim, una recerca de les arrels a la quotidianitat, al seu dia a dia.
A partir de 2015 comencen a treballar amb el segell Propaganda Pel Fet i amb la cooperativa Cercavila Cultura de Carrer i enregistren el senzill, encara au- to-editat, que posteriorment donaria nom a la gira “Detonem l”Estona”.
La formació amplia i reescriu el seu estil de composi- ció buscant noves sonoritats i noves formes de treball. Un salt qualitatiu que parla d’un grup que està asso- lint maduresa en tot el seu espectre.
AUXILI compta, de nou en este disc, amb la participació de Joan Marc als teclats i Miki al trombó que, a més, s’incorporen a la banda. Una aposta ambiciosa amb moltes dosis de ritme i bones energies que de segur formarà part de la banda sonora del 2016.